Planet 51Tots som alienígenes

Director: Jorge Blanco, Javier Abad, Marcos Martínez

Any de realització: 2006

Inclòs al cicle VII Setmana de Cinema Espiritual: Ferms en la fe.

Programació: Dies 29, 30 de novembre i 1 de desembre.

Planet 51 és la història d’una família d’extraterrestres que viu tranquil•lament en el seu planeta, fins a l’arribada del qui per a ells és un alienígena: un home. El Capità Charles “Chuck” Baker, astronauta americà, aterra a Planet 51 pensant que és la primera persona que trepitja el planeta. Per a la seva sorpresa, descobreix que el planeta està habitat per petites criatures verdes que viuen feliçment en un món ple de tanques blanques, reminiscència de l’alegre innocència de l’Amèrica dels anys 50, i l’únic temor de les quals és ser envaïdes per alienígenes.

Així, els habitants de Planet 51 encarnen d’una manera singular i còmica tot el que comporta la por a allò diferent: l’immigrant, el desconegut, el qui pensa d’una altra manera, el qui professa un altre credo religiós. Per a protegir aquest tipus de vida, que ja sabem que no té grans bases culturals, es recorrerà a la violència i la força. L’exèrcit desplegarà tot el seu poder per a impedir la vida de l’ésser de l’altre planeta. Però heus aquí que el nostre astronauta, també carregat de tòpics de superioritat, necessitarà l’ajuda d’un nen extraterrestre i de la seva família per a poder tornar a la Terra.

L’amistat entre el nen i el visitant articularà una història divertida en la qual el ritme no decau i on hi trobarem gags certament divertits.

Recomanada als alumnes del cicle Infantil.