El ConciertoSomriures i llàgrimes per al miracle de l’harmonia

Director: Radu Mihaileanu

Any de realització: 2006

Inclòs al cicle VII Setmana de Cinema Espiritual: Ferms en la fe.

Programació: Dies 16, 17 i 18 de novembre.

En la època de Brezhnev, Andrei Filipov era el millor director de orquestra de la Unió Soviètica i dirigia la cèlebre Orquestra del Bolshoi. Però en plena glòria, després de renunciar a separar-se dels seus músics jueus, entre els quals hi havia el seu millor amic, Sacha, va ser acomiadat. Trenta anys després, segueix treballant al Bolshoi, però ara… com a persona de fer feines. Una nit que Andrei es queda fins tard netejant el despatx del cap, troba un fax adreçat a la direcció del Bolshoi: es tracta d’una carta del Teatre de Châtelet convidant l’orquestra oficial a fer un concert a París. En aquest moment ordeix el pla per a reunir la seva antiga orquestra i recuperar el temps perdut.

I tot això amb la recerca de l’harmonia que suposa l’equilibri entre allò personal i allò comunitari, entre individu i societat, entre el músic i l’orquestra. Aquesta harmonia s’assoleix quan algú innocent i inspirat, una violinista amb un origen misteriós, condueix tots cap a dalt en una obertura decididament transcendent cap a Déu. Que no deixa de ser l’Algú amagat que opera el miracle d’aquella harmonia.

Recomanada per alumnes de 3r, 4t ESO i Batxillerat.