Sinopsi: Perquè tot surti bé a la prestigiosa Acadèmia Werth, la petita i la seva mare es muden a una nova casa. La petita és molt seriosa i madura per la seva edat, i planeja estudiar durant les vacances seguint un estricte programa organitzat per la seva mare; però els seus plans es pertorben a causa d’un veí excèntric i generós. Ell li ensenya un món extraordinari on tot és possible. Un món en el qual l’Aviador va topar alguna vegada amb el misteriós Petit Príncep. Aleshores comença l’aventura de la petita en l’univers del Petit Príncep. I així descobreix novament la seva infància i comprèn que només es veu bé amb el cor: allò essencial és invisible als ulls.

Valoració educativa i pastoral: Adaptació molt lliure en un dels llibres de contes més llegits del món, escrit per Antoine de Saint-Exupéry. La pel·lícula compta amb un dels millors directors nord-americans d’animació, Mark Osborne, al qual coneixem per Kung Fu Panda (2008) i Bob Esponja (2004). Una valoració cristiana de la reflexió sobre la naturalesa humana que és El petit príncep de Saint-Exupéry, una qüestió complexa, que va des dels qui pensen que conté al·legories cristianes fins els qui sostenen que es tracta d’una espiritualitat sense Déu. En qualsevol cas, la pel·lícula permet un accés suggerent a la dimensió espiritual. Així, s’acosta al valor del silenci (desert) i l’escolta interior (El petit príncep dins de cadascú), a expressar els sentiments per mitjà dels símbols (la rosa, la serp, els baobabs, …), i a descobrir el sentit del sacrifici o reconèixer la dimensió transcendent de l’amistat (la relació amb la guineu).

Destinataris: 3r a 6è Primària.

Temes: Els llibres i el cinema, saber veure i escoltar, la cura de l’amistat, la presència misteriosa de Déu, i com la veritat comporta un sacrifici.

Classificació: Per a tots els públics. En alguns països per a majors de 6 anys a causa d’algunes seqüències inquietants per als més petits.

Programació:

  • Lluïsos d’Horta. Carrer Feliu Codina 7 i 9 –  Barcelona.
    • Dia 28, 29 de novembre de 2016 (de 10:00 a 13:00h)
  • Escola Técnico-Professional Xavier. Avinguda Francesc Cambó, 12 – Barcelona
    • Dia 21 i 22 de novembre de 2016 (de 10:00 a 13:00h)
  • Teatre Sarrià. C/ P. Miquel de Sarrià 8 – Barcelona
    • Dia 30 de novembre de 2016 (de 10:00 a 13:00h)

Preu per sessió: 4.00€

Contacte:  619 10 59 27 (Núria) , info@lluisoshorta.catdjoventut@arqbcn.org