Sinopsi: Tommaso, un cardiòleg de fama, és un home de fermes creences atees i liberals. Està casat i té dos fills. Un d’ells, Andrea, prometedor estudiant de medicina, revolta la família quan els anuncia que es vol fer capellà. Aquesta confessió regira tota la família i genera situacions d’embolics, alhora que porta Tommaso a relacionar-se amb Don Pietro, que passa a ser el protagonista.

Valoració educativa i pastoral: Una comèdia italiana d’embolics que farà riure, tot i que va avançant cap al drama de transformació personal. Ressalta el contrast entre el món creient i el món ateu dels dos protagonistes, que descobriran un camí d’amistat. L’estil desenfadat destaca alguns prejudicis sobre el món cristià en la societat secularitzada i presenta amb lucidesa la fe com un camí de felicitat i lliurament. El protagonisme secundari d’alguns joves dóna un bon to que fa atractiva la història. A Itàlia va tenir un important èxit. «Si Déu vol, podem canviar i canviem. Una història interessant, explicada per una pel·lícula valenta». (Angelo Scola, cardenal arquebisbe de Milà).

Destinataris: 3r, 4t ESO i Batxillerat.

Temes: Les dificultats en les relacions familiars, l’homosexualitat, la relació entre ateus i creients, la vocació de ser capellans, els prejudicis davant la fe en la societat secular, la conversió.

Classificació: Apta per a majors de 13 anys. Hi ha una breu seqüència d’un noi i una noia que s’abracen al llit.

Programació:

  • Lluïsos d’Horta. Carrer Feliu Codina 7 i 9 –  Barcelona.
    • Dia 17, 18, 21 i 22 de novembre de 2016 (de 10:00 a 13:00h)
  • Escola Técnico-Professional Xavier. Avinguda Francesc Cambó, 12 – Barcelona
    • Dia 23, 24 i 25 de novembre de 2016 (de 10:00 a 13:00h)
  • Teatre Sarrià. C/ P. Miquel de Sarrià 8 – Barcelona
    • Dia 28 i 29 de novembre de 2016 (de 10:00 a 13:00h)

Preu per sessió: 4.00€

Contacte:  619 10 59 27 (Núria) , info@lluisoshorta.catdjoventut@arqbcn.org