Sinopsi: Leba és un professor de música que viu en un petit barri d’una ciutat costanera del Líban. Treballa com a professor de música i es casa amb la seva núvia de la infància, Lara. Per a sorpresa dels seus familiars, veïns i amics, després de tenir dues nenes en molt poc temps, Lara torna a quedar embarassada d’un tercer fill, al qual anomenen Ghadi. Tanmateix, els metges li adverteixen que el nen tindrà necessitats especials, ja que pateix la síndrome de Down. Podran Leba i Lara tenir el nadó? Serà Ghadi un orgull o una càrrega per a la família? Després de donar a llum, fenòmens estranys esperen i afecten els ciutadans d’aquest petit barri i les seves creences.

Valoració educativa i pastoral: Ghadi és una petita perla oriental. Ópera prima d’Amin Dora, ha representat el Líban en els Oscar de 2014 a la Millor Pel·lícula Estrangera, encara que després no va ser nominada. Aquesta oda a les persones amb discapacitat, en la seva simplicitat és tota una invitació a ser bona gent. Narrada com un conte oriental, amb les seves ingenuïtats, exageracions i inversemblances toca l’espectador, no només fent-lo somriure, sinó redescobrint-li la dolçor i bondat. L’estil de comèdia farà passar una bona estona en situacions una mica absurdes, mentre que l’origen libanès obre a un altre tipus de cultura, que també comporta altres meners d’explicar. La fe apareix, al principi, més com a màgia i fantasia, però es descobreix, al final, en la seva profunditat, allà on Déu actua per mitjà de les persones i, de vegades, aquelles que aparentment sembla que poden aportar menys.

Destinataris: ESO i Batxillerat.

Temes: La discapacitat, el valor de la vida, la unitat familiar, la integració de les diferències, tots som fills de Déu, els enviats de Déu.

Classificació: Apta per a majors de 7 anys.

Programació:

  • Lluïsos d’Horta. Carrer Feliu Codina 7 i 9 –  Barcelona.
    • Dia 8, 9, 23, 24 i 25 de novembre de 2016 (de 10:00 a 13:00h)
  • Escola Técnico-Professional Xavier. Avinguda Francesc Cambó, 12 – Barcelona
    • Dia 10, 11, 14 i 15 de novembre de 2016 (de 10:00 a 13:00h)
  • Teatre Sarrià. C/ P. Miquel de Sarrià 8 – Barcelona
    • Dia 16, 17 18 i 21 de novembre de 2016 (de 10:00 a 13:00h)

Preu per sessió: 4.00€

Contacte:  619 10 59 27 (Núria) , info@lluisoshorta.catdjoventut@arqbcn.org