Sinopsi: Explica com una periodista s’acosta al cardenal arquebisbe de Buenos Aires durant el conclave del 2005, amb el qual entaula una relació d’amistat i acompanyament espiritual. Com a periodista segueix les pistes per a reconstruir la seva vida des de l’adolescència, la crida vocacional, l’ingrés en els jesuïtes, els seus primers anys com a sacerdot educador, el temps de la dictadura i el seu servei com a bisbe, fixant l’atenció en la seva permanent lluita contra la pobresa des de la proximitat a les viles misèria de la gran ciutat. La narració ens porta fins a l’elecció del pare Jorge com a papa Francesc.

Valoració educativa i pastoral: La pel·lícula espanyola-argentina aprofita la força comunicativa de la figura del papa Francesc per presentar al gran públic la part més desconeguda del pare Jorge: els seus orígens, la vocació, els primers anys com a sacerdot educador i la seva tasca com a arquebisbe de Buenos Aires. El punt de vista no és el d’un historiador, sinó l’aspecte més periodístic, a fi de mostrar l’admiració per la persona i l’obra del Papa. L’estil de biopic és força televisiu, amb un pressupost senzill, i la intenció és la d’enaltir el protagonista. La pel·lícula permet conèixer més a fons la figura i el servei del Papa en l’església, passant de les anècdotes al sentit, dels gestos a les paraules, de la imatge pública al servei de l’Evangeli. Va passar per les sales sense pena ni glòria, i va deixar a l’espera dues pel·lícules sobre el papa Francesc que estan pendents d’estrena.

Destinataris: ESO i Batxillerat.

Temes: La vocació, el periodisme, l’església en situacions de dictadura, el servei als pobres, el conclave, la missió del Papa, els grans problemes del nostre temps.

Classificació: Apta per a majors de 7 anys.

Programació:

  • Lluïsos d’Horta. Carrer Feliu Codina 7 i 9 –  Barcelona.
    • Dia 4, 7 i 16 de novembre de 2016 (de 10:00 a 13:00h)
  • Escola Técnico-Professional Xavier. Avinguda Francesc Cambó, 12 – Barcelona
    • Dia 8, 9 i 18 de novembre de 2016 (de 10:00 a 13:00h)
  • Teatre Sarrià. C/ P. Miquel de Sarrià 8 – Barcelona
    • 2, 3 i 15 de novembre de 2016 (de 10:00 a 13:00h)

Preu per sessió: 4.00€

Contacte:  619 10 59 27 (Núria) , info@lluisoshorta.catdjoventut@arqbcn.org