Sinopsi: Clavius és un tribú romà, violent i ambiciós, que aspira a assolir una posició a Roma. Ponç Pilat li ha encarregat una investigació per a trobar el cos desaparegut de Yeshua, el natzarè, que segons la versió jueva ha estat arrabassat pels seus seguidors. Acompanyat pel seu lloctinent Lucius, enllaça amb el grup dels deixebles i es veu implicat en les aparicions. El que va començar sent una missió de control de l’ordre va acabar canviant la seva vida.

Valoració educativa i pastoral: Després del gran èxit de La passió de Crist (2004) de Mel Gibson, aquesta pel·lícula es proposa continuar la història allà on va quedar. Triant la forma narrativa de les representacions fílmiques sobre Jesús, presenta l’esdeveniment pasqual des de la perspectiva d’un agnòstic que s’enfronta al misteri d’algú que ha tornat a la vida. L’opció apologètica marca la narració. Un testimoni extern, oposat a la perspectiva dels deixebles, ha assistit a la mort, ha empès amb les seves mans la pedra de la sepultura i l’ha manat segellar. No obstant això, comprova més endavant com el sepulcre és buit i, fins i tot, arriba a tenir a les mans el sudari amb la imatge de Jesús. La seva recerca, ara ja personal, el portarà a participar en diverses trobades amb el Ressuscitat fins a viure el moment de l’ascensió. La pel·lícula arrossega les seves limitacions, en incorporar narracions de ficció als evangelis, lluitar amb la dificultat que comporta representar el Ressuscitat i mostrar la transformació que es produeix en els deixebles en reconèixer que el Crucificat és viu, o en el fet de no fer aparèixer Maria en l’escena postpasqual. Tanmateix, la seva estructura en forma d’intriga detectivesca tipus CSI, l’espectacularitat de la producció i la solvència dels actors, fa d’ella una proposta atractiva que permet un apropament a Jesús de Natzaret en l’esdeveniment de la novetat radical de la resurrecció.

Destinataris: ESO i Batxillerat.

Temes: La figura històrica i el temps de Jesús, la resurrecció de Crist, l’experiència pasqual, el naixement de l’església, la conversió a la fe.

Classificació: Apta per a majors de 13 anys amb una batalla al començament amb violència crua i les escenes de la crucifixió.

Programació:

  • Lluïsos d’Horta. Carrer Feliu Codina 7 i 9 –  Barcelona.
    • Dia 2, 3 de novembre de 2016 (de 10:00 a 13:00h)
  • Escola Técnico-Professional Xavier. Avinguda Francesc Cambó, 12 – Barcelona
    • Dia 4,7 de novembre de 2016 (de 10:00 a 13:00h)
  • Teatre Sarrià. C/ P. Miquel de Sarrià 8 – Barcelona
    • 10, 11 i 14 de novembre de 2016 (de 10:00 a 13:00h)

Preu per sessió: 4.00€

Contacte:  619 10 59 27 (Núria) , info@lluisoshorta.catdjoventut@arqbcn.org