Amazing Grace

Un himne al compromís social cristià

Director: Michael Apted

Any de realització: 2006

Inclòs al cicle VII Setmana de Cinema Espiritual: Ferms en la fe.

Programació: Dies 8, 9 i 10 de novembre.

La pel•lícula és un homenatge a la figura de William Wilberforce (Ioan Gruffudd), membre independent del Parlament pel partit tori que durant gairebé 20 anys va lluitar en la cambra per l’abolició de ’esclavitud. Fidel a l’ambientació del segle XIX anglès, la pel•lícula té fortes ressonàncies espirituals. Ja la referència constant a l’himne litúrgic que assenyala el títol, “Amazing Grace”, ens mostra el mateix compositor de l’himne que canta: “Estava cec, però avui ja hi veig. Perdut, i Ell em va trobar”. Les motivacions cristianes del protagonista es presenten amb transparència: “Déu ha posat davant meu grans propòsits: suprimir el comerç d’esclaus i reformar la societat”. Aquesta inspiració destaca les implicacions socials del missatge cristià. Cal destacar el moment de dubtes del jove Wilber quan ha de discernir si dedicar-se plenament a Déu o continuar en l’acció política. En aquest moment el grup abolicionista li proposarà: “Nosaltres, humilment, et suggerim que pots fer les dues coses… Segurament els principis del cristianisme duen a l’acció a l’igual que fan amb l’oració”. I, d’aquesta manera, aprendrà en la seva pròpia vida que la missió és lenta i que “de vegades Déu fa el seu treball amb una pluja suau més que no pas mitjançant la tempesta.”

Recomanada a alumnes de 3r, 4t ESO, 1r i 2n Batxillerat.