Títol original: 12 Years a Slave (Twelve Years a Slave) (2013). Durada: 133 min. Director: Steve McQueen. Gènere: Drama, Basat en fets reals. Biogràfic. Esclavitud. Racisme. Segle XIX. Històric.

Sinopsi: Basada en un fet real ocorregut en 1850, narra la història de Solomon Northup, un culte músic negre que vivia amb la seva família a Nova York. Després de prendre una copa amb dos homes, Solomon descobreix que ha estat drogat i segrestat per ser venut com a esclau en una plantació de Louisiana. Renunciant a abandonar l’esperança, Solomon contempla com tots al seu voltant sucumbeixen a la violència, i a la desesperació. Però ell decideix no rendir-se i esperar que arribi el moment oportú per recuperar la llibertat i tornar amb la seva família. (FILMAFFINITY)

Per plantejar: La injustícia de l’esclavitud, els espirituals negres i el gospel, l’ecumenisme, les deformacions de la imatge de Déu i de la perspectiva cristiana de la dignitat humana.

Destinataris preferents: 3er i 4rt d’ESO i 1er i 2on de Batxillerat

Programació:

Preu per sessió: 4.00€

Contacte:  619 10 59 27 (Núria) , info@lluisoshorta.catdjoventut@arqbcn.org