Títol original: Bianca com il latte, rossa menja il sangue. (2014). Director: Giacomo Campiotti. Guió: Fabio Bonifacci, Alessandro D’Avenia.

Sinopsi: Leo té setze anys d’edat. Per a ell la vida només té dos colors: negre i vermell. Mai es pentina, juga a futbol, escolta música a tot volum, així evita pensar. Detesta fer deures, però li és igual perquè sap que els va a copiar. L’escola està bé, però només a la tarda, quan els profes ja han marxat. El blanc és el buit absolut, el silenci, l’avorriment i la por. Millor evitar-ho. El vermell és la sang bategant a les venes abans d’un partit, és el color de pèl de Beatrice, la noia dels seus somnis. Cal potenciar-lo. Ell faria qualsevol cosa per ella, perquè està enamorat, bojament enamorat de Beatrice …encara que ella encara no ho sap.

Quan finalment troba el valor de acostar-se a la noia, descobreix que Beatrice està travessant per un moment de molt dolor. Davant seu sofriment, Leo és capaç de créixer i prendre decisions en el seu petit món, que el mira i l’anima a seguir endavant: al hi ha els seus pares, els seus companys, un professor realment “especial”.

I per acabar tenim Silvia, la millor amiga de tota la vida, la fidel confident de cadascun els seus secrets.

Per plantejar: La malaltia en el cinema, el sentit dels colors, cinema i literatura (la Divina Comèdia), la parella com a elecció, Déu en el misteri de l’amor, viure el festeig des de la fe, estimar és dir tu no moriràs.

Destinataris preferents: ESO i Batxiller

Programació:

Preu per sessió: 4.00€

Contacte:  619 10 59 27 (Núria) , info@lluisoshorta.catdjoventut@arqbcn.org