El Origen de los Guardianes

Director: Peter Ramsey (2012). Durada 97′.

Inclòs al cicle X Setmana de Cinema Espiritual: Infinites-Dimensions.

“El origen de los Guardianes” és una pel·lícula animada, produïda per DreamWork . El film va ser dirigit por Peter Ramsey. Explica la història dels Guardians (Nord o Santa Claus, la Fada de les Dents, Bunnymund o el Conill de Pasqua, i l’Home de Sorra), que allisten Jack Frost (l’esperit de l’hivern) per a evitar que Pitch (l’Ombra) deixi sumit el món en l’obscuritat. Compta amb les veus de Chris Pine (Jack Frost), Isla Fisher (la Fada de les Dents), Hugh Jackman (el Conill de Pasqua), Alec Baldwin amb accent rus (Santa Claus), Jude Law (Pitch) i Dakota Goyo (Jamie).

La narració recull tres dies abans de Pasqua al Pol Nord, i Santa Claus, o Nord, com li diuen els seus amics, està molest perquè l’Ombra està amenaçant els nens del món amb inductors de la por,  “els cavalls de la nit”. Nord crida els Guardians de la infància perquè l’ajudin en aquesta lluita. Però a més es planteja afegir un nou membre al grup, Jack Frost. Tanmateix, Jack està trist perquè els nens no creuen en ell, i no es decideix a unir-se als Guardians immediatament. Quan l’Ombra empresona les fades, Jack es decideix i aquesta disposició li permetrà descobrir la veritat sobre el seu origen.

Es tracta d’una adaptació de William Joyce de “Los Guardianes de la niñez.” No es una pel·lícula religiosa, malgrat que s’emmarca en el Nadal i la Pasqua, però apunta alguns temes cristians. Així, Jack representa la disposició a donar la vida sobre el rerefons de Pasqua. Especialment significativa és la metàfora de l’home de la Lluna, que al·ludeix a Déu que permet vèncer la por; així n’hi ha prou que un sol nen cregui perquè tot sigui possible amb la seva ajuda. Al final, enmig de les dificultats, hi ha esperança i triomfa l’amor. El problema, una certa banalització dels símbols cristians, tot i que es pot recuperar des de la reflexió.

 Recomanada: Alumnes entre 3r i 6è de Primària.

Programació:

Preu per sessió: 4.00€

Contacte:  619 10 59 27 (Núria) , 637 235 977 (Antoni), info@lluisoshorta.catdjoventut@arqbcn.org