Los Miserables

Director: Tom Hooper (2012). Durada 152′.

Inclòs al cicle X Setmana de Cinema Espiritual: Infinites-Dimensions.

El gran èxit del musical que adapta “Els miserables” es transposa a la pantalla en una realització de l’oscaritzat Tom Hooper. Fidel a l’obra romàntica de Víctor Hugo manté la inspiració profundament cristiana de l’original, i trasllada un llibret teatral amb poc diàleg parlat i 50 cançons del compositor Claude-Michel Shonberg i els lletristes Alain Boublil i Herbert Kretzmer. La novetat d’aquesta adaptació és que pren l’obra de teatre musical com a punt de partida i assumeix el repte, del qual en surt bastant airós, de trasplantar-lo al llenguatge cinematogràfic.

L’obra literària és un clàssic de la novel·la romàntica amb connotacions polítiques, ètiques i religioses. L’antagonisme entre la bondat de l’ex-convicte redimit Jean Valjean i la persistent persecució de l’inspector Javert, atrapat en el mal, es desplega durant la insurrecció de juny de 1832 a París. La situació de misèria econòmica, les conseqüències devastadores de la pesta i els abusos de la monarquia exploten en una petita rebel·lió republicana, després de la mort del general Jean Maximilien Lamarque, que és esclafada per les tropes del rei Lluís Felip I. La novel·la se serveix d’aquest arquetip de rebel·lió per a mostrar la possibilitat del canvi des de la transformació personal en clau social i utòpica inspirada pel sentit cristià.

Molt interessant sobre el sentit cristià de l’amor, el perdó, la justícia. El guió és totalment cantat i, en ser en anglès, exigeix els subtítols. També tenim un text literari al darrere.

 Recomanada: Alumnes Batxillerat i pràctica de llengua anglesa.

Programació:

Preu per sessió: 4.00€

Contacte:  619 10 59 27 (Núria) , 637 235 977 (Antoni), info@lluisoshorta.catdjoventut@arqbcn.org