El Secreto de Kells
Director: Nora Twomey i Tomm Moore.

Any de realització: 2009.

Temes: Infància, bellesa, violència, evangeli i elecció.

Inclòs al cicle VIII Setmana de Cinema Espiritual: Viu, resa, perdona, estima.

Programació: Dies 28, 29 i 30 de novembre de 2011.

Aquesta pel·lícula ha passat bastant desapercebuda per als més petits, ja que es va estrenar en versió original subtitulada. Fou nominada a l’Oscar d’animació l’any 2010 i ara la tenim ja en versió doblada. Realitzada amb dibuixos fets a ma, té la seva inspiració en els colors dels manuscrits il·luminats de l’Edat Mitjana irlandesa. L’encreuament de la història irlandesa, les llegendes i la mitologia celta, els temors infantils, les metàfores del nostre temps i la referència cristiana donen lloc a una barreja carregada de significats i propostes de sentit.

Les aventures de Brendan, un noi de 12 anys aspirant a monjo, que viu sota la tutela del seu oncle, l’abat de Kells, ens duen a descobrir l’amenaça dels víkings que, amb la invasió d’Irlanda, en destruiran els monestirs i la cultura. El noi participa, sense gaire convicció, en les tasques d’emmurallar el monestir a fi d’oferir resistència als invasors. Però l’arribada d’un monjo itinerant, el germà Aidan de Iona, li fa descobrir el secret de la feina dels miniaturistes. El Llibre de Kells posseeix el secret per a convertir la foscor en llum. Però per a enllestir-lo caldrà extreure la tinta d’unes baies que només es troben en un perillós bosc, pel qual el guiarà la fada Aisling. Quan arribi l’hora de la batalla, el monestir es trobarà amb serioses dificultats, però el noi mostrarà el camí de la veritable fortalesa de la fe

Recomanada: 4t, 5è i 6è de Primària

Lloc: Els Lluïsos d’Horta.
Carrer Feliu Codina 7 i 9 – 08031 Barcelona
Tel: 628 887 693 (Teresa) – 637 235 977 (Antoni)
Correu-e:info@setmanacinemaespiritual.org
Preu per sessió: 4.00€