El Discurso del Rey
Director: Tom Hooper

Any de realització: 2010

Temes: Superació, amistat, coratge i compromís.

Inclòs al cicle VIII Setmana de Cinema Espiritual: Viu, resa, perdona, estima.

Programació: Dies 14, 15 i 16 de novembre de 2011.

El recent Oscar a la millor pel·lícula i millor director explica la història de superació del rei George VI (Colin Firth) de la Gran Bretanya, el qual, amb l’ajut d’un heterodox logopeda, Lionel Logue (Geoffrey Rush), aconseguirà vèncer la seva tartamudesa just en els inicis de la II Guerra Mundial.

L’elogi de l’amistat per a superar les dificultats i les diferències —impressionant el moment en què el logopeda s’asseu al tro— apunta a la importància de la trobada interpersonal per a la superació de les proves. La tartamudesa, presentada en tot el seu dramatisme, no és cap altra cosa que una metàfora de la por global davant un conflicte inevitable. La pel·lícula afecta l’espectador en enfrontar-lo als seus propis límits i mostrar-li, alhora, que els altres i el coratge interior són el camí per a vèncer les dificultats.

Recomanada: 1r, 2n, 3r, 4t d’ESO i Batxillerat

Lloc: Els Lluïsos d’Horta.
Carrer Feliu Codina 7 i 9 – 08031 Barcelona
Tel: 628 887 693 (Teresa) – 637 235 977 (Antoni)
Correu-e:info@setmanacinemaespiritual.org
Preu per sessió: 4.00€