Es presenta The Way a Barcelona com una de les estrenes clau del cinema espiritual.

El dia 14 de novembre es va presentar a la mostra de Cinema Espiritual la pel·lícula The Way d’Emilio Estévez. Amb un gran èxit de públic, el president del Círculo de Escritores Cinematográficos, Jerónimo José Martín, va oferir una sèrie de claus per a copsar l’abast d’aquesta pel·lícula. El director i el protagonista principal, Martin Sheen, són pare i fill i s’han plantejat aquest projecte cinematogràfic des de la mútua recerca espiritual. D’una banda, el pare i actor com a catòlic convençut i practicant i, de l’altra, el fill i cineasta com a cercador en procés. El resultat és una pel·lícula enormement interessant tant per al públic creient com per a tots els qui es troben explorant envers el sentit espiritual.

L ‘excel·lent interpretació del repartiment de protagonistes d’un grup variat de pelegrins (Martin Sheen, Deborah Kara Unger, Emilio Estévez, Ángela Molina, Carlos Leal i Eusebio Lázaro), el ritme del camí ple d’incidents i confessions personals, la plasmació de la bellesa dels paisatges i l’eloqüència d’una variada banda sonora són els principals atractius d’una pel·lícula recomanable per a tots els públics. Aquells que han fet el Camí rememoraran la experiència, els que no l’han fet s’animaran a intentar-ho i, pels qui ja no el puguin fer, serà una manera de recórrer-lo.

En aquesta presentació, promoguda por Filmax i Signis (Associació Catòlica Mundial per a la Comunicació) va quedar especialment clar l’auge del cinema espiritual i com aquestes pel·lícules s’adrecen a un tipus d’espectador especialment inquiet, que busca qualitat i missatge en les pel·lícules. En aquest sentit, aquesta producció s’adreça tant al públic espanyol com al públic internacional, que tindrà la ocasió de conèixer a fons la peripècia existencial i espiritual que comporta el Camí de Sant Jaume.

Té un interès especial la valoració del públic en aquest tipus de presentacions prèvies a l’estrena. El cert és que el públic jove la considera una proposta molt atractiva, mentre que els educadors i formadors la valoren amb moltes possibilitats. L’itinerari de transformació dels personatges convida, com deia Jerónimo José Martín, a descobrir que el camí personal assoleix el seu veritable sentit quan es fa en companyia. 

Així, doncs, una proposta molt suggeridora per tot allò que es descobreix fent el Camí. Es pot fer, per tant, una certa reformulació de la dita, tots els camins duen a Santiago.