Arxiu de l'autor ·

Peio

·...

Maléfica

no hi ha comentaris

Títol original: Maleficent (2014). Durada 97 min. Director: Robert Stromberg. Guió: Linda Woolverton, Paul Dini, John Lee Hancock. Música: James Newton Howard.

Sinopsi: És la història mai explicada de Malèfica, la vilana més volguda de Disney, la dolenta de “Sleeping Beauty” (La Bella dorment), el clàssic de 1959. La pel·lícula relata els esdeveniments que van endurir el seu cor i la van portar a llançar una maledicció sobre la petita Aurora. (FILMAFFINITY)

Per plantejar: El conte de “La bella dorment del bosc”, el que diuen els actors (Angelina Jolie), la vella pel·lícula, els dolents de cinema, els dos regnes, els canvis del mal al bé i l’amor veritable.

Destinataris preferents: 4rt, 5è i 6è de Primària

Programació:

Preu per sessió: 4.00€

Contacte:  619 10 59 27 (Núria) , info@lluisoshorta.catdjoventut@arqbcn.org

El pequeño ángel

no hi ha comentaris

Títol original: The Littlest Angel (2011). Durada 84 min. Director: Dave Kim. Guió: Sean Catherine Derek, Sean Roche (Llibre: Charles Tazewell) Gènere: Animació. Fantàstic. Infantil.

Sinopsi: Basada en un dels llibres infantils més venut de tots els temps. Un jove que arriba al cel abans d’hora torna a la Terra amb el seu encantador cadell, per recuperar el regal més valuós per al nen Jesús. (FILMAFFINITY)

Per plantejar: Conèixer els personatges, la caixa de regal i les tres obres bones, pintar

Destinataris preferents: 1er, 2ón i 3er de Primària.

Programació:

Preu per sessió: 4.00€

Contacte:  619 10 59 27 (Núria) , info@lluisoshorta.catdjoventut@arqbcn.org

Incondicional

no hi ha comentaris

Títol original: Unconditional (2012). Durada 92 min. Director: Brent McCorkle. Gènere: Romanç. Drama. Drama romàntic. Basat en fets reals.

Sinopsi: La idíl·lica vida d’una dona es veu truncada quan el seu marit és assassinat en un acte de violència sense sentit. Mentre prepara la seva pròpia venjança, dos inesperats trobades ho canviaran tot. Un drama basat en la redempció i la renovació que ha estat beneït amb la gràcia d’unes interpretacions convincents, una bonica producció i alguns commovedors moments d’elevació espiritual.

Per plantejar: Els nens en el cinema, l’escenografia, l’arc de transformació del personatge, el treball infantil, els nens sense llar, la presència de Déu en la vida, explicar històries veritables i el poder transformador de l’amor de Déu.

Destinataris preferents: ESO i Batxillerat

Programació:

Preu per sessió: 4.00€

Contacte:  619 10 59 27 (Núria) , info@lluisoshorta.catdjoventut@arqbcn.org

12 años de esclavitud

no hi ha comentaris

Títol original: 12 Years a Slave (Twelve Years a Slave) (2013). Durada: 133 min. Director: Steve McQueen. Gènere: Drama, Basat en fets reals. Biogràfic. Esclavitud. Racisme. Segle XIX. Històric.

Sinopsi: Basada en un fet real ocorregut en 1850, narra la història de Solomon Northup, un culte músic negre que vivia amb la seva família a Nova York. Després de prendre una copa amb dos homes, Solomon descobreix que ha estat drogat i segrestat per ser venut com a esclau en una plantació de Louisiana. Renunciant a abandonar l’esperança, Solomon contempla com tots al seu voltant sucumbeixen a la violència, i a la desesperació. Però ell decideix no rendir-se i esperar que arribi el moment oportú per recuperar la llibertat i tornar amb la seva família. (FILMAFFINITY)

Per plantejar: La injustícia de l’esclavitud, els espirituals negres i el gospel, l’ecumenisme, les deformacions de la imatge de Déu i de la perspectiva cristiana de la dignitat humana.

Destinataris preferents: 3er i 4rt d’ESO i 1er i 2on de Batxillerat

Programació:

Preu per sessió: 4.00€

Contacte:  619 10 59 27 (Núria) , info@lluisoshorta.catdjoventut@arqbcn.org

Un Dios prohibido

no hi ha comentaris

Títol original: Un Dios prohibido (2013). Durada 133 min. Director: Pablo Moreno. Guió: Juanjo Díaz Pol. Música: Sergio Cardoso. Gènere: Drama Històric, Guerra Civil Espanyola, Religió.

Sinopsi: Estiu de 1936, inicis de la Guerra Civil espanyola. La pel·lícula narra el martiri de 51 membres de la Comunitat Claretiana de Barbastre (Osca), detenint-se en l’aspecte humà i religiós de les persones que van participar en aquest fet històric i ressaltant la dimensió universal del triomf de l’amor sobre la mort. (FILMAFFINITY)

Per plantejar: Les víctimes Guerra Civil del 36, la crítica de cinema, el cinema de la Guerra Civil, els personatges i els escenaris de la narració, màrtirs de la reconciliació i testimonis de l’església.

Destinataris preferents: ESO i Batxillerat

Programació:

Preu per sessió: 4.00€

Contacte:  619 10 59 27 (Núria) , info@lluisoshorta.catdjoventut@arqbcn.org

Blanca como la nieve, roja como la sangre

no hi ha comentaris

Títol original: Bianca com il latte, rossa menja il sangue. (2014). Director: Giacomo Campiotti. Guió: Fabio Bonifacci, Alessandro D’Avenia.

Sinopsi: Leo té setze anys d’edat. Per a ell la vida només té dos colors: negre i vermell. Mai es pentina, juga a futbol, escolta música a tot volum, així evita pensar. Detesta fer deures, però li és igual perquè sap que els va a copiar. L’escola està bé, però només a la tarda, quan els profes ja han marxat. El blanc és el buit absolut, el silenci, l’avorriment i la por. Millor evitar-ho. El vermell és la sang bategant a les venes abans d’un partit, és el color de pèl de Beatrice, la noia dels seus somnis. Cal potenciar-lo. Ell faria qualsevol cosa per ella, perquè està enamorat, bojament enamorat de Beatrice …encara que ella encara no ho sap.

Quan finalment troba el valor de acostar-se a la noia, descobreix que Beatrice està travessant per un moment de molt dolor. Davant seu sofriment, Leo és capaç de créixer i prendre decisions en el seu petit món, que el mira i l’anima a seguir endavant: al hi ha els seus pares, els seus companys, un professor realment “especial”.

I per acabar tenim Silvia, la millor amiga de tota la vida, la fidel confident de cadascun els seus secrets.

Per plantejar: La malaltia en el cinema, el sentit dels colors, cinema i literatura (la Divina Comèdia), la parella com a elecció, Déu en el misteri de l’amor, viure el festeig des de la fe, estimar és dir tu no moriràs.

Destinataris preferents: ESO i Batxiller

Programació:

Preu per sessió: 4.00€

Contacte:  619 10 59 27 (Núria) , info@lluisoshorta.catdjoventut@arqbcn.org

Gravity

no hi ha comentaris

GravityTítol original: Gravity (2013). Duració 90 min. Director: Alfonso Cuarón. Guió: Alfonso Cuarón, Jonás Cuarón. Música: Steven Price. Gènere: Ciència ficció, Drama, Aventura espacial, Supervivència, 3-D.

Inclòs al cicle XI Setmana de Cinema Espiritual: El misteri de l’amor.

Sinopsi: Mentre reparen un satèl·lit fora de la seva nau, dos astronautes pateixen un greu accident i queden surant en l’espai. Són la doctora Ryan Stone, una brillant enginyera que realitza la seva primera missió espacial, i el veterà astronauta Matt Kowalsky. La missió exterior semblava rutinària, però els arriba una pluja d’escombraries espacials i es produeix el desastre: el satèl·lit i part de la nau queden destrossats, deixant a Ryan i Matt completament sols, moment a partir del qual intentaran per tots els mitjans buscar una solució per tornar a la Terra.

Per plantejar: El gènere de ciència-ficció, els directors i els oficis en el cinema, els efectes especials, el silenci, la natura com a creació, el misteri de Déu i l’agraïment.

Destinataris preferents: 3r, 4t ESO i Batxiller

Programació:

Preu per sessió: 4.00€

Contacte:  619 10 59 27 (Núria) , info@lluisoshorta.catdjoventut@arqbcn.org

El origen de los guardianes

no hi ha comentaris

El Origen de los Guardianes

Director: Peter Ramsey (2012). Durada 97′.

Inclòs al cicle X Setmana de Cinema Espiritual: Infinites-Dimensions.

“El origen de los Guardianes” és una pel·lícula animada, produïda per DreamWork . El film va ser dirigit por Peter Ramsey. Explica la història dels Guardians (Nord o Santa Claus, la Fada de les Dents, Bunnymund o el Conill de Pasqua, i l’Home de Sorra), que allisten Jack Frost (l’esperit de l’hivern) per a evitar que Pitch (l’Ombra) deixi sumit el món en l’obscuritat. Compta amb les veus de Chris Pine (Jack Frost), Isla Fisher (la Fada de les Dents), Hugh Jackman (el Conill de Pasqua), Alec Baldwin amb accent rus (Santa Claus), Jude Law (Pitch) i Dakota Goyo (Jamie).

La narració recull tres dies abans de Pasqua al Pol Nord, i Santa Claus, o Nord, com li diuen els seus amics, està molest perquè l’Ombra està amenaçant els nens del món amb inductors de la por,  “els cavalls de la nit”. Nord crida els Guardians de la infància perquè l’ajudin en aquesta lluita. Però a més es planteja afegir un nou membre al grup, Jack Frost. Tanmateix, Jack està trist perquè els nens no creuen en ell, i no es decideix a unir-se als Guardians immediatament. Quan l’Ombra empresona les fades, Jack es decideix i aquesta disposició li permetrà descobrir la veritat sobre el seu origen.

Es tracta d’una adaptació de William Joyce de “Los Guardianes de la niñez.” No es una pel·lícula religiosa, malgrat que s’emmarca en el Nadal i la Pasqua, però apunta alguns temes cristians. Així, Jack representa la disposició a donar la vida sobre el rerefons de Pasqua. Especialment significativa és la metàfora de l’home de la Lluna, que al·ludeix a Déu que permet vèncer la por; així n’hi ha prou que un sol nen cregui perquè tot sigui possible amb la seva ajuda. Al final, enmig de les dificultats, hi ha esperança i triomfa l’amor. El problema, una certa banalització dels símbols cristians, tot i que es pot recuperar des de la reflexió.

 Recomanada: Alumnes entre 3r i 6è de Primària.

Programació:

Preu per sessió: 4.00€

Contacte:  619 10 59 27 (Núria) , 637 235 977 (Antoni), info@lluisoshorta.catdjoventut@arqbcn.org

El medallón perdido

no hi ha comentaris

El Medallón Perdido

Director: Bill Muir (2013).

Inclòs al cicle X Setmana de Cinema Espiritual: Infinites-Dimensions.

Es tracta d’una pel·lícula d’aventures nord-americana d’inspiració cristiana adreçada a nens a partir de 9 anys. En Daniel ve a fer una donació a una casa d’acollida per a nens sense llar. Allà el conviden a explicar un conte que ha d’improvisar. Aleshores implica en la seva narració tres dels nois que són allà, el solitari Billy, l’abstreta Allie i Huko, actiu i una mica arrogant. En una excavació arqueològica, el pare d’en Billy busca un medalló amb estranys poders. Junts, en Billy i l’Allie el troben, amb la sorpresa que té poders especials que els permeten ser transportats en el temps, cosa que els durà a una divertida aventura. Hi descobriran alguns assumptes importants que tenen a veure amb Déu i la fe.

 Recomanada: Alumnes entre 3r i 6è de Primària.

Programació:

Preu per sessió: 4.00€

Contacte:  619 10 59 27 (Núria) , 637 235 977 (Antoni), info@lluisoshorta.catdjoventut@arqbcn.org

Una aventura extraordinària

no hi ha comentaris

Una Aventura Extraordinària

Director: Ken Kwapis (2012). Durada 107′.

Inclòs al cicle X Setmana de Cinema Espiritual: Infinites-Dimensions.

Basada en fets reals. Un periodista (John Krasinski) i una voluntària de Greenpeace (Drew Barrymore) es proposen salvar una família de majestuoses balenes grises que han quedat atrapades pels gels del Cercle Polar Àrtic. La parella ha de convèncer els membres de la comunitat inuit, les empreses petrolieres i l’exèrcit dels EEUU perquè oblidin les seves diferències i alliberin les balenes. Gràcies a aquesta situació s’aconsegueix una mena de treva, tot i que passatgera, en la Guerra Freda. (FILMAFFINITY)

Algunes crítiques: “En comptes de ser una història d’un grup de gent meravellosa fent coses meravelloses, és més aviat la història d’un grup de gent normal que es converteixen en millors persones com a resultat de fer quelcom meravellós” (Mick LaSalle a San Francisco Chronicle). “Una pel·lícula emocionant, encantadora i en ocasions bastant divertida (…) (Lou Lumenik a New York Post).

 Recomanada: Alumnes d’ESO.

Programació:

Preu per sessió: 4.00€

Contacte:  619 10 59 27 (Núria) , 637 235 977 (Antoni), info@lluisoshorta.catdjoventut@arqbcn.org